Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: Ti so ključni in brez njih spletna aplikacija ne bo delovala, kot bi morala. Ti piškotki se nastavijo, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno aplikacijo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.

Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na spletni aplikaciji, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne aplikacije se strinjate z namestitvijo teh piškotkov na vašo napravo.

Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, teh piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zelo uporabne funkcionalnosti spletne aplikacije zato ne bodo na voljo.

Natančen seznam piškotkov                                                 
Spodnji spisek prikazuje piškotke ki jih uporabljamo.

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
wordpress_test_cookieTestni piškotek za preverjanje možnosti piškotkov Brez WordPress
wordpress_logged_in_* Ohrani uporabniško prijavo Trajno WordPress
_ga 2 leti Google Analytics
_gid Štetje in sledenje klikov strani 1 dan Google Analytics
_gat Filtracija zahtev robotov 1 minuta Google Analytics
_gat_gtag_UA_* Hramba unikatnga ključa uporabnika 1 minuta Google Analytics
tk_ai Hramba unikatnga ključa uporabnika trajanje seje Automattic
woocommerce_items_in_cart trajanje seje WooCommerce
woocommerce_cart_hash Hramba informacij o dodanih izdelkih v košarici 1 dan WooCommerce
wp_woocommerce_session_* Hramba izvedenih akcij na spletni strani trajanje seje WooCommerce
wc_cart_hash_* Hramba informacij o dodanih izdelkih v košarici trajanje seje WooCommerce
wc_cart_createdHramba izvedenih akcij na spletni stranitrajanje sejeWooCommerce
wc_fragments_*TrajnoWooCommerce
tk_tcHramba uporabniške zgodovinetrajanje sejeJetPack
tk_gs30 minutJetPack
Google Fonts APIZahteva po uporabniškem IP naslovuGoogle Fonts
rc::cFiltracija zahtev robotovtrajanje sejeGoogle reCAPTCHA
rc::bFiltracija zahtev robotovtrajanje sejeGoogle reCAPTCHA
rc::aFiltracija zahtev robotovTrajnoGoogle reCAPTCHA
Google Maps APIZahteva po uporabniškem IP naslovuGoogle Maps
actppresenceUrejanje pogostosti prikazovanja oglasov1 letoFacebook
mailchimp.cart.*MailChimp
uslk_inital_urlTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_referrerTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_operator_bindingTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_dragTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_in_service_timeTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_page_impressionsTrajnoGoogle Tag Manager
uslk_strajanje sejeGoogle Tag Manager
uslk_e1 letoGoogle Tag Manager
PH_HPXY_CHECKMiscellaneous

Google Analytics za svoje delovanje uporablja več piškotkov. __utma je trajen piškotek in je namenjen merjenju statističnih podatkov obiska spletne strani. Namenjen je sledenju tega, kolikokrat je uporabnik obiskal spletno stran, kdaj jo je obiskal prvič in kdaj zadnjič. Piškotka__utmb in __utmc skupaj omogočata izračun, kako dolgo traja posamezen obisk uporabnika. Piškotek __utmb zabeleži trenutek, kdaj je obiskovalec obiskal spletno stran, piškotek __utmc pa zabeleži, kdaj obiskovalec zapusti spletno stran. Piškotek __utmb poteče, ko obiskovalec zapusti spletno stran, piškotek __utmc pa poteče 30 minut po tem, ko uporabnik zapusti spletno stran. Piškotek __utmz vsebuje informacijo o tem, s katere spletne strani je prišel uporabnik, kateri iskalnik je uporabil, katero povezavo je kliknil, katero ključno besedo je uporabil in kje na svetu se je nahajal, ko je dostopal do spletne strani. Piškotek poteče po 6 mesecih. Več o tem najdete na tej povezavi.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na https://www.narjen.si/ , se pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

Kljucavnicarstvo-kunc.si nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

3dr party:

Pisava – googlefonts (Piškotki, ki so uporabljeni za nastavitev pisave spletne aplikacije.)

Socialni mediji

Večina spletnih strani ima možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih omrežjih. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo piškotke. Vsak od njih bo v brskalnik dodal svoj piškotek, če boste želeli deliti vsebino.  Facebook piškotek z imenom datr.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Upravitelj strani

RB GRAFIKA, Rok Borštnar s.p.
Brezno 7a, 3270 Laško
Slovenija
Spletna stran: https://narjen.si
Elektronski naslov: info@narjen.si
Telefonska številka: +386 40 796 315

Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, spletno analizo storitve Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja »piškotke«, ki so besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem brskalniku in ki omogočajo analizo pri uporabi vaše spletne strani. Informacije o vašem obisku spletnega mesta, ki jih je piškotek zabeležil (vključno z vašim naslovom IP), se pošlje v Google strežnik. Funkcija anonimiziranja “_anonymizeIp ()” se uporablja za naslov IP na spletnem mestu, tako da bo Google naslov shranil in obdelal le v skrajšani obliki z zadnjimi 8 števkami. Google bo podatke, posnete za ovrednotenje vašega obiska na spletnem mestu, uporabil za zbiranje poročil o vaši dejavnosti brskanja za skrbnike spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Google bo te podatke posredoval tudi tretjim osebam, če je to potrebno, če to predpisuje zakon ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. Google vašega IP-naslova nikoli ne bo povezal z drugimi Googlovimi podatki. Snemanje in shranjevanje podatkov s strani Google Analytics na splošno lahko kadar koli preprečite z razširitvijo brskalnika, ki je na voljo na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com, kar bo še naprej učinkovito. Z uporabo te spletne strani izjavljate, da se Googlu strinjate z obdelavo podatkov, pridobljenih o vas, na zgoraj opisani način in za navedeni namen. Če ne želite, da bi bili podatki o vašem obisku na tem spletnem mestu poslani v storitev Google Analytics, lahko tukaj prenesete razširitev za svoj spletni brskalnik http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com.

Uporaba Facebook socialnih vtičnikov

Naša spletna stran uporablja tudi vtičnike za spletno stran socialne mreže facebook.com, ki jo upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (“Facebook”). Če dostopate do ene od naših spletnih strani, ki uporablja enega od teh vtičnikov, se na strežnike Facebook ustvari povezava, vtičnik pa je prikazan na strani, ker so ti podatki sporočeni v vaš brskalnik. Kot rezultat, na Facebook strežniku pošljemo informacije o tem, katere naše spletne strani ste obiskali. Če ste trenutno prijavljeni v Facebook, Facebook te informacije dodeli v svoj osebni uporabniški račun Facebook. Ko uporabljate funkcije vtičnika (npr. S klikom na gumb »Všeč mi« ali dodajanjem komentarja), so ti podatki dodeljeni tudi vašem Facebook računu. To lahko preprečite tako, da se pred uporabo vtičnika odjavite iz Facebooka. Več informacij o tem, kako Facebook shrani in uporablja vaše podatke ter o svojih pravicah v zvezi z varstvom podatkov, lahko najdete. Facebooka:http://www.facebook.com/policy.php