Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine narjen.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT). Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo RB Grafika, Rok Borštnar s.p., Brezno 7a, 3270 Laško. Uporabnik je kupec v spletni trgovini.

Prodajalec si pridružuje pravico, da ne izda blaga, ki lahko komurkoli škodi oziroma ga žali. Za izdelavo izdelkov po meri, ki si jih naročnik oblikuje sam, prodajalec upošteva, da ima naročnik vse potrebne avtorske in intelektualne pravice. V primeru zlorabe za to odgovarja naročnik in ne prodajalec. Mladoletne osebe za naročilo potrebujejo soglasje staršev oz. zakonitih skrbnikov.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil pravilne informacije, kot so:
– podatki podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
– kontaktni naslovi, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani je dostopen v določenem roku);
– vse cene morajo biti jasno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
– pogoji dostave izdelka (način, kraj in rok dostave);
– način plačila in dostave;
– časovna veljavnost ponudbe;
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
– koliko stane kupca vračilo izdelka;
– pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba in izvor

Ponudba v spletni trgovini narjen.si se lahko v določenih primerih dnevno spreminja zaradi narave dela. Vse cene so končne, razen če je v opombah napisano drugače. Podjetje RB Grafika, Rok Borštnar s.p. – upravljalec spletne trgovine narjen.si je davčni zavezanec.  Vse cene imajo obračunan DDV (22%). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, ki so navedeni v pogojih.

Prizadevamo si, da so v spletni trgovini objavljeni ažurni in točni podatki, lahko pa se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcije

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, da je v pogojih akcije navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Pri nakupu izdelkov v akciji ne velja brezplačna poštnina, razen če je določeno drugače. Prav tako na znižane izdelke ni mogoče uveljavljati promocijske kode za dodatno znižanje. Akcija ne velja na darilne bone.

Slikovni material in grafike

Fotografije, slike, posnetki ter grafike, ki so objavljene v spletni trgovini, so last RB Grafike, Rok Borštnar s.p. ali naših dobaviteljev ter poslovnih partnerjev. Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Lastnost izdelka je zapisana pri vsakem posameznem izdelku.

Mnenje o izdelku

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik pred objavo mnenja pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnihkoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

Vaš nakup na spletni strani je popolnoma varen in ga lahko v vsakem trenutku prekinete. Izbor izdelkov opravite s klikom na “Dodaj v košarico”, ki je viden pri vsakem posameznem izdelku. Če ima izdelek več različic, je le te potrebno izbrati, preden ga dodate v košarico. Prav tako je možen nakup izdelkov brez tiska. V nakupovalni košarici je zagotovljen sprotni izračun zneska nakupa, ter morebitnih ostalih stroškov. S klikom na “Odstrani izdelek”, lahko posamezni izdelek odstranite iz košarice.

Ob naročilu vnesite svoje podatke v prazna zahtevana polja in izberite način plačila. V polje opombe vnesite morebitne pomembne opombe. Potrditi je potrebno tudi pogoje poslovanja. Prosimo vas, da le-te pred nakupom preberete. S klikom na “Kupite sedaj” bo naročilo oddano. Po oddaji naročila na elektronski naslov prejmete nadaljne podatke za plačilo. Ko je naročilo poravnano, pričnemo z izdelavo in vam ga odpošljemo na željen naslov. Strošek poštnine se vam obračuna v košarici. Za naročila nad 50€ poštnino krije prodajalec.

Dobavni rok

Naročeno blago, bo odposlano v roku določenim pri posameznem izdelku. Za izdelke, ki niso na zalogi je dobavni rok od 2 do 14  delovnih dni (oziroma kot je navedeno pri posameznem izdelku ter v košarici). V primeru, da izdelka ni na voljo vas bomo o tem obvestili pisno na vaš elektronski naslov.

Postopek registracije

Uporabnik lahko na narjen.si opravi naročilo v spletni trgovini kot gost ali kot prijavljen uporabnik. Postopek registracije je enostaven in hiter. Z registracijo na spletno stran si ustvarite svoj račun, v katerem lahko urejate svoje podatke, naslove za dostavo, preverite statuse naročil, jim sledite in jih urejate.

Uporabniško ime je sestavljeno iz elektronskega naslova, ki ga vpišete. Nanj prejmete potrditveni email za dokončno prijavo. Z registracijo na spletni strani imate tudi večji pregled nad nakupi.